
KÖTTPIROG
27 november, 2015
CHILIPIROG
27 november, 2015Inspirerade av den klassiska pizzan har vi skapat en pirog med vårt fina pirogskal, traditionellt fylld skinka som huvudingrediens. Mild och god är den en favorit bland såväl barn som vuxna. En favorit som mellanmål, förrätt eller varför inte som en hel måltid i kombination med andra piroger.
TILLAGNING:
OTINAD: i ugn (200c), i ca 10 min, i micro ca 2 min.
FÖRVARING: FRYSVARA -18C eller lägre
INGREDIENSER:DEG: vetemjöl, rapsolja, salt, jäst, vatten. Brödglans (Vatten, maltodextrin, socker, modifierad stärkelse (potatis)).
FYLLNING: skinka 20% (fläskkött, vatten, potatismjöl, koksalt, E250), OST, krossade tomater, peppar, basilika, vitlök, timjan.
Ingen konserveringsmedel tillsatt. Vikt 170g.
NÄRINGSVÄRDE /100g: energi 1100 kJ (160 kcal), fett 8,2g (varav mättat fet 2g), kolhydrat 31,4g (varav sokerarter 3,2g), protein 8,2g och salt 0,9g.